Комісія Верховної Ради розслідує вибухи складів у 2014-18 рр.

Комісія Верховної Ради розслідує вибухи складів у 2014-18 рр.

Верховна Рада України створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів Збройних Сил України у період з 2014 по 2018 роки.

За відповідну постанову 31 жовтня проголосовало 252 народні депутати.

Зокрема комісія повинна розслідувати вибухи на складах боєприпасів стратегічних об'єктів у місті Ічня Чернігівської області, місті Калинівка Вінницької області, місті Балаклія Харківської області, місті Сватове Луганської області, місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Серед основних завдань комісії:

проведення перевірки відомостей та ходу розслідування правоохоронними органами України щодо пожеж та вибухів на складах боєприпасів;

встановлення обставин, збір інформації та отримання пояснень від осіб, а також від підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено Тимчасову слідчу комісію;

ініціювання питань про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

Постановою встановлено, що Тимчасова слідча комісія є повноважною в кількості 15 членів комісії, обраних до її складу за пропозиціями депутатських фракцій (депутатських груп). Її головою обрано народного депутата Давида Арахамія (Слуга народу), заступником голови – нардепа Сергія Рахманіна (Голос). Термін діяльності комісії – шість місяців із дня її утворення.