Україна придбає ударні гелікоптери AH-64 Apache

Україна придбає ударні гелікоптери AH-64 Apache

Міністерство оборони планує оновити парк армійської авіації Збройних Сил України за рахунок закупівлі американських ударних гелікоптерів McDonnell Douglas AH-64 Apache («Апач»).

Таке рішення прийняте за результатами оборонного огляду, який завершився минулого тижня, а його результати передані до Кабінету Міністрів України. Під час огляду були оцінені загрози нацбезпеці та перспективи розвитку безпекового середовища; здійснено планування сил та ресурсів; формування перспективної моделі організації оборони та складових сил оборони.

Результати огляду стануть базою для розробки Стратегії воєнної безпеки України, стратегій та програм розвитку видів і родів військ Збройних Сил України, інших компонентів сил оборони.

У військовому відомстві вважають, що необхідно ліквідувати прогалини у спроможностях української армії та вітчизняному обороно-промисловому комплексу закупівлею сучасного озброєння з-за кордоном, зокрема це стосується гелікоптерів McDonnell Douglas AH-64 Apache, літаків General Dynamics F-16 Fighting Falcon, зенітно-ракетних систем MIM-104 Patriot, протитанкових ракет Javelin FGM-148F та ін.

Щодо закупівлі ударних гелікоптерів то перемовини тривають щонайменше вже другий рік.

Україна придбає ударні гелікоптери AH-64 Apache

Нагадаємо, що цього року Україна вперше надіслала офіційний запит на придбання військового обладнання в Сполучених Штатах через програму продажу Міністерства оборони США (Foreign Military Sales program), що стало реальним завдяки підписанню угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабміном України та Організацією НАТО з підтримки та постачання.

Як приклад закупівлі іноземної техніки в умовах обмежених фінансових можливостей можна навести закупівлю 55 гелікоптерів Airbus та 20 французьких патрульних катерів Ocea FPB 98 для Міністерства внутрішніх справ України за рахунок залучення кредитних коштів.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію