Україна направила США офіційний запит на озброєння

Україна направила США офіційний запит на озброєння

Україна вперше надіслала офіційний запит на придбання військового обладнання в Сполучених Штатах через програму продажу Міністерства оборони США (Foreign Military Sales program).

Повідомив Тимчасовий повірений у справах США Посольства США в Києві Вільям Тейлор:

Я радий повідомити, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міністерства оборони США. Ми розпочинаємо процес перегляду цього запиту. Сполучені Штати непохитно стоять на позиції підтримки суверенітету, територіальної цілісності України та реформування її оборонного сектору

Нагадаємо, що на початку року Міністерство оборони України визначило порядок здійснення закупівель товарів, робіт і послуг через Агенцію НАТО з підтримки і постачання (NATO Support and Procurement Agency).

Порядок затверджено наказом Міністерства оборони від 25.01.2019 № 29, відповідно до Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабміном України та Організацією НАТО з підтримки та постачання, яка створює правові підстави для відносин у галузі логістики, а також Закону України «Про публічні закупівлі».

Також нагадаємо, що Ukrainian Military Pages повідомлялось, що Україна веде перемовини щодо закупівель озброєння за кордоном та яке конкретне озброєння фігурує у запитах, зокрема це ударні гелікоптери, артилерійські системи та системи протиповітряної оборони.


ua en