Прикордонслужба ліквідувала чотири регіональні управління

Прикордонна служба ліквідувала три регіональні управління

Державна прикордонна служба в рамках оптимізації структури та скорочення управлінської ланки ліквідувала чотири регіональні управління у Житомирі, Херсоні, Краматорську та Києві.

Зокрема ліквідовано Азово-Чорноморське регіональне управління (військова частина 1486, Херсон). Бердянський та Херсонський прикордонні загони, які були у складі управління, передали Південному регіональному управлінню, повідомляють у прикордонній службі.

Ліквідоване й Донецько-Луганське регіональне управління (військова частина 1566, Краматорськ), яке було створене попереднім керівництвом служби у 2018 році. Донецький та Краматорський прикордонні загони увійшли до складу Східного регіонального управління.

Натомість у Краматорську створене Оперативно-військове управління Східного регіонального управління для взаємодії підрозділів прикордонної служби в складі Об’єднаних сил.

Ліквідоване Північне регіональне управління у Житомирі (військова частина 1497), з передачею прикордонних загонів: Луцького – Західному регіональному управлінню, Чернігівський та Житомирський прикордонні стали органами центрального підпорядкування.

Також ліквідоване Центральне регіональне управління, що було створено у квітні 2019 року.

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко обіцяв продовжити оптимізацію організаційно-штатної структури.

Після завершення цих заходів, ми хочемо залишити в складі служби 4 регіональних управління, а згодом повністю від них відмовитися. Ми хочемо привести ДПСУ до європейських аналогів