Новатор, Варта, Дозор-Б та Oncilla здійснять 500-км марш у рамках порівняльних випробувань міноборони

національних випробувань бронемашин організованих Міністерством оборони України

20 грудня завершено перший етап національних випробувань бронемашин організованих Міністерством оборони України, зіркою якого став «Новатор» від «Української бронетехніки».

Як повідомляє пресслужба «Української бронетехніки», бронеавтомобіль «Новатор» з першої спроби впевнено пройшов всю трасу перешкод: піщану ділянку з глибиною піщаного шару 1 м; косогір з поперечним ухилом 20˚; брід глибиною 0,8 м; вертикальну стінку висотою 0,4 м; пагорб з ухилом 12%, 20% та 60% (31˚); а також залізничний насип з фрагментом залізничної колії і загальною висотою від основи насипу до верху рейок 0,9 м.

національних випробувань бронемашин організованих Міністерством оборони України

Нагадаємо, що вчора Ukrainian Military Pages писали про результати «Варти» від «Української бронетехніки», «Дозор-Б» від ХКБМ та «Oncilla-M» від НВК «ВК Система».

Від ранку 21 грудня, під супроводом військової служби правопорядку, колона демонстраційних зразків, що складається з броньованих машин «Новатор», «Варта», «Дозор-Б» та «Oncilla», здійснює марш протяжністю 520 км до Житомирського військового полігону.

Другий етап демонстраційного показу нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України відбудеться з 23 по 26 грудня.