Третій композитний російський тральщик на випробуваннях

Третій композитний російський тральщик на випробуваннях

Корабель протимінної оборони проєкту 12700 «Владимир Емельянов», побудований на Середньо-Невському суднобудівному заводі для ВМФ Росії, приступив до випробувань.

До кінця 2019 у Балтійському морі пройдуть заводські ходові та державні випробування, після чого корабель буде прийнято до складу російського військово-морського флоту. Перший етап заводських випробувань тральщик відпрацював у вересні-жовтні в акваторії Фінської затоки.

Композитні базові тральщики проєкту 12700 з водотоннажністю 890 тонн та швидкістю до 16,5 вузлів, оснащені сонарами, безекіпажними протимінними катерами та підводними засобами. Крім того, кораблі озброєні 14,5-мм та 30-мм артустановками, ПУ ЗРК 9К38 «Игла». Особливість кораблів – корпус з монолітного склопластику, сформований методом вакуумної інфузії.

«Владимир Емельянов» було закладено 20 квітня 2017 року четвертим кораблем проєкту після кораблів «Александр Обухов», «Георгий Курбатов» і «Иван Антонов». Але другий корабель зазнав серйозної пожежі і надовго вибув з черги пропустивши третій і четвертий уперед.

У квітні 2018 року серію збільшили з восьми до десяти, а програму продовжили до 2027 року.