Ан-178 буде поставлено до Перу в строк – Антонов

Новий Ан-178 буде поставлено до Перу в строк – Антонов

Ан-178 на виконання контракту з Нацполіцією Перу буде виготовлений та поставлений ДП «Антонов» у строк визначений контрактом – протягом 24 місяців з дня першої оплати.

Про це в інтерв'ю Defense Express повідомив віце-президент з виробництва Віталій Чітак.

На підприємстві вже виконаний значний обсяг робіт зі створення основних компонентів Ан-178 з заводським номером 006 – саме цей літак був виділений для виконання контракту.

Станом на сьогодні "Антонов" виготовив вузли та агрегати незмінної конструкції, які наслідуванні у сімействі літаків Ан-148/158/178. Мова йде про крило, консольну частину крила, хвостове оперення, кіль, стабілізатор. Також в повному об'ємі завершено комплектування механізацією, рулями напрямку та висоти, виготовлений центроплан літака та почались роботи з виготовлення деталей фюзеляжу. Літак буде імпортозаміщений, з західною авіонікою та матеріалами не російського виробництва. На сьогоднішній день стан програми говорить про те, що проект може бути реалізований в задані строки

Ан-178 – середній транспортний літак, який має замінити на ринку транспортні літаки попереднього покоління Ан-12. Ан-178 за складом планера і бортового обладнання на 50-60% уніфікований з пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158.