Кожну бригаду вчитимуть веденню бою у місті

Кожну бригаду вчитимуть веденню бою у місті

8-12 батальйонних тактичних груп підготують до ведення бойових дій в урбанізованій місцевості у спеціальному навчальному комплексі, якій розвиватимуть до розмірів повноцінного міста.

Про це на брифінгу у пресцентрі АрміяInform повідомив начальник відділу бойової підготовки сухопутних військ підполковник Владислав Пономарьов.

Цього року дві батальйонно-тактичні групи пройшли вишкіл за програмою «Підготовка для дій в урбанізованій місцевості». Термін навчання одного підрозділу — 2 тижні. Є рішення начальника Генерального штабу ЗС України, щоб кожна бригада, яка прибуває на відновлення боєздатності, після бригадних або командно-штабних навчань ще два тижні проходила підготовку за вказаною програмою
Кожну бригаду вчитимуть веденню бою у місті

Комплекс на Львівщині, де українських військових навчатимуть веденню бою у місті, у мінімальному обсязі вже збудований. Станом на сьогодні він являє собою елементи селища міського типу, а в майбутньому це буде повноцінне місто з торговим центром, готелем, банком, СТО, промзоною тощо. Як стверджує Владислав Пономарьов, начальник Генштабу погодив продовження фінансування навчального комплексу «Дії в урбанізованій місцевості».

Нагадаємо, що раніше ми показали як виглядає навчальне місто на 5 тисяч мешканців, збудоване французькою армією у Навчальному центрі міських операцій дивитись тут »»

Нещодавно також було оголошено про плани збудувати навчальний комплекс «Бій у місті» у 235-му міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів, що на Миколаївщині.