Оновлений пункт управління авіацією від «Телекарт-Прилад»

Оновлений пункт управління авіацією СКП-11 від Телекарт-Прилад

Модернізований стартовий командний пункт СКП-11, що забезпечує управління польотами повітряних суден, передав Повітряним Силам України одеський завод «Телекарт-Прилад».

Зараз комплекс проходить випробування, повідомляє Думская.

Стартовий командний пункт СКП-11 призначений для управління польотами літальних апаратів на фіксованих частотах телефонного та радіо зв'язку, на польових (тимчасових) аеродромах, але також може використовуватися і на стаціонарних аеродромах в якості резервного або основного засобу управління повітряним рухом.

У листопаді-грудні 2018 року було проведено модернізацію першого СКП-11 на базі ЗіЛ-130 із застосуванням сучасних систем зв'язку і комунікації як виробництва «Телекарт-Прилад». Тоді капітально відремонтували автомобіль і КУНГ, проклали нові лінії кабелів, встановили кліматичне обладнання. Робота була позитивно оцінена замовником, і у 2018-2019 роках була проведена подальша модернізація стартових командних пунктів в інтересах Повітряних Cил.

Оновлений пункт управління авіацією від Телекарт-Прилад

Комплексу замінили базу, встановили сучасну апаратуру зв'язку – як одеського виробництва, так і від провідних світових виробників. Він оснащений радіотехнічним, навігаційним, метеорологічним і телефонним обладнанням, антенами і спеціальними світлотехнічними засобами. У командного пункту є резервне джерело живлення для забезпечення автономної роботи. Всередині розміщуються робочі місця для керівника польотів, спостерігача, хронометриста, радіомеханіка і синоптика.

«Замовник високо оцінив якість робіт. Була озвучена попередня домовленість на поставку декількох таких виробів у наступному, 2020 році», – наголошують у компанії.

Оновлений пункт управління авіацією СКП-11 від Телекарт-Прилад

Восьмого січня 2020 року, інформагенція Міноборони «АрміяInform» повідомила, що днями у Збройних Силах України розпочнеться підконтрольна експлуатація дослідного зразка модернізованого стартового командного пункту. Він буде використовуватись як дублююче обладнання, тестуватиметься за різних умов, на різних режимах.

Оновлений пункт управління авіацією СКП-11 від Телекарт-Прилад

А так виглядає оригінальна машина СКП-11 до модернізації:

Стартовий командний пункт СКП-11 Стартовий командний пункт СКП-11 Стартовий командний пункт СКП-11 Фото машини СКП-11 до модернізації