Росія сформувала ще одну дивізію біля кордонів України

Росія сформувала ще одну дивізію біля кордонів України

Біля кордонів України завершено формування 150-ї мотострілецької дивізії у складі 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил РФ.

Командувач Південного військового округу (ПівдВО) генерал-полковник Олександр Дворніков вручив бойовий прапор і символічний ключ від військового містечка командиру мотострілецього полку, який завершив формування дивізії, повідомляє пресслужба російського міноборони.

Читати також:Росія оновлює артилерію біля кордонів України

Про формування у ПівдВО нової армії було оголошено 14 вересня 2016 року. До складу «відновленої» 8-ї гвардійської загальновійськової армії увійшла знов сформована 150-а Ідріцько-Берлінська ордена Кутузова II ступеня мотострілецька дивізія (найменування з'єднань і частин скопіювали з колишніх радянських частин, оголосивши нові їх спадкоємцями). Управління дивізії, дислоковане в Ростові-на-Дону, було сформовано у грудні 2016 року.

Замість трьох мотострілецьких і одного танкового полку дивізія включає два танкових полки на Т-72Б3 та два мотострілецьких з посиленими танковими батальйонами. Також у дивізію входять артполк, зенітний полк, розвідувальний батальйон, батальйон зв'язку та інші частини.

Читати також:Зменшення напруги у відносинах з Росією – нова стратегія нацбезпеки України