Фінляндія отримала модернізований ракетний катер «Хаміна»

ВМС Фінляндії отримали перший модернізований ракетний катер Хаміна

Компанія Patria передала ВМС Фінляндії перший модернізований ракетний катер класу «Хаміна» – FNS Tornio (81). Ще три мають пройти капремонт і модернізацію до кінця 2021 року.

У результаті модернізації катери класу «Хаміна», що були побудовані у кінці 1990-х – початку 2000-х років, повинні прослужити до 2030-х років, повідомляє сайт yle.fi

Катери отримають засоби для боротьби з підводними човнами і нові можливості для оборони. Зокрема, протикорабельні ракети Gabriel Mk5, нову БІУС Saab 9LV, підкільну та буксировану ГАС, а також торпедні установки Torpedsystem 47 (Tp 47) шведської Saab Dynamics.

Чотири ракетні катери класу Hamina повною водотоннажністю по 274 тонни наразі складають бойове ядро ​​фінського військового флоту. Вони дислоковані на військово-морській базі в Упінніемі, у п'ятнадцяти кілометрах на північний захід від Гельсінські. На цій же базі перебувають й три постановника мін фінських військово-морських сил.

Вартість модернізації катерів складе близько 223 млн євро (раніше повідомлялось про 190).

ВМС Фінляндії отримали перший модернізований ракетний катер Хаміна

У рамках програми оновлення флоту МО Фінляндії планує найближчим часом підписати контракт на поставку чотирьох корветів класу «Похьянмаа», які посилять ВМС до 2028 року.