Міністр оборони заявив що не виконає указ Зеленського?

Міністр оборони заявив що буде виконувати указ Зеленського

Схоже у міністерстві злякалися за президентський рейтинг – міністр оборони зробив заяву що суперечить чинному законодавству та указу Президента щодо проведення призову на строкову службу, які передбачають обов'язкову явку на призовну комісію громадян з 18 років.

Про ігнорування президентського указу повідомив офіційний сайт Міністерства оборони.

Призивати на строкову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних Сил України. Про це сьогодні, 16 січня, повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк

Андрій Загороднюк підкреслив, що під час призову у 2020 році повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років. А ті українці, кому виповнилося 18 та 19 років – за їхнім власним бажанням. Отже, ніхто з хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово залучатися не буде, – конкретизував керівник оборонного відомства.

Відповідна заява суперечить чинному законодавству, яке передбачає обов'язкову явку до військкоматів призовників з 18 років після оголошення призову, для встановлення придатності до служби, оформлення документів на відстрочку тощо, а також зокрема й сьогоднішньому указу Президента, який чітко визначив, що призову підлягають громадяни з 18 років.

Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (п.3 указу №13/2020)

Після провалу попередніх призовів схоже що ця заява поховає черговий ще до його початку.