Польські військові кораблі отримають інтегровані місткі OSI

Польські військові кораблі отримають інтегровані місткі OSI

Канадська компанія OSI Maritime Systems забезпечить кораблі ВМС Польщі інтегрованими навігаційними і тактичними системами, перший контракт включає два судна проєкту Kormoran.

Про стратегічне партнерство із польською корабельнею PGZ Stocznia Wojenna Shipyard (PGZ SW) повідомляє пресслужба OSI Maritime Systems (OSI). Перший контракт стосується ORP Albatros та Mewa – другого і третього кораблів протимінної оборони класу «Корморан ІІ».

«Військово-морські сили понад 22 країн-членів НАТО використовують наші інтегровані навігаційні і тактичні системи (Integrated Navigation and Tactical Systems, INTS). У результаті вибору OSI, ВМС Польщі підвищують сумісність корабельних систем до рівня інших флотів НАТО», – заявив Кен Кіркпатрік, президент та генеральний директор OSI Maritime Systems.

Нагадаємо, що тральщик «Альбатрос» було спущено на воду у жовтні 2019 року на гданській верфі Remontowa Shipbuilding. Одночасно було закладено третій, та останній у серії, корабель протимінної оборони класу «Корморан ІІ» – «Мева».

Польські військові кораблі отримають інтегровані місткі OSI

INTS OSI – це масштабована інтегрована система, сумісна зі стандартами IMO (Міжнародної морської організації) та НАТО STANAG 4564, яка пропонує гнучку конструкцію. Система підходить як для новобудов, так й для модернізації вже існуючих платформ. Зберігає повну функціональність у разі відмови DGPS/GPS або бойових пошкоджень, що забезпечуються багатошаровим резервуванням.