Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн

Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн

Бронежилети з позитивною плавучістю, костюми від гіпотермії, GPS-навігатори та інше обладнання на 29 млн отримали екіпажі кораблів та спецпризначенці Держприкордонслужби.

Обладнання та спорядження передане США, як міжнародна допомога у рамках проєкту Програми з експортного контролю та безпеки кордонів EXBS, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Загалом екіпажі корабельно-катерного складу та бійці відділів спеціальних дій отримали понад 3000 предметів на суму близько 29 млн грн. Серед них засоби, які зможуть зберегти життя та здоров’я морських прикордонників у випадку аварійної чи іншої нештатної ситуації: бронежилети з позитивною плавучістю та спеціальні костюми від гіпотермії, а також саморятівники ізолюючого типу OCENCO M-20.2 (забезпечують до 15 хвилин захист органів дихання під час евакуації з задимленого приміщення). Також серед отриманого: наручні GPS-навігатори, портативні газоаналізатори, різноманітні прилади для освітлення та огляду суден.

Перелік майна для поставки складався на підставі вивчення реальних потреб та завдань, що постають перед персоналом Морської охорони і в повсякденній оглядовій діяльності, і в штурмових, і в штормових, аварійних умовах. А також враховано досвід використання і виправданої доцільності іноземних колег.

Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн Морська охорона отримала від США спорядження на 29 млн