У ЗСУ вводять несесер, замінюють польові сумки та літні берці

презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових

В українських військових з’являться універсальна кобура, нові літні черевики, вогнезахисний танковий комбінезон, сезонні захисні костюми, несесер для збереження предметів особистої гігієни та адміністративні підсумки замість радянських польових сумок.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

У Командуванні Сил логістики Збройних Сил України відбулася презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових, а такожа оновлених добових польових наборів продуктів (так званих сухпайків), які відтепер мають 14 видів раціону.

Розроблено та прийнято на забезпечення: вогнезахисний комбінезон для екіпажів бойових машин. Цей виріб повністю відповідає аналогам, які застосовують в арміях країн-членів НАТО. Костюм, по-перше, виконує вогнезахисну функцію, адже виготовлений з негорючої тканини.

презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових

Такий же літній костюм уже застосовують у танкових підрозділах ЗСУ. Фахівці з розробки вже отримали позитивний фідбек від користувачів і переконані, що екіпажі бойових машин можуть упевнено виконувати бойові задачі в спецодязі.

Читати також:Бойові викладки військових фахівців армії США

Бойова піхота (ймовірно йдеться про окремі військові спеціальності) і підрозділи ДШВ також отримають зимові й літні комплекти захисних костюмів. У такому спецодязі передбачено надійні теплозбереження та водонепроникність. Якщо ще зовсім недавно існував лише маскувальний костюм білого кольору (зимовий), то тепер з’явився і літній маскувальний варіант.

презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових

Вже затверджено і закуповують для військових довгоочікуваний одяг для штатних пожежно-рятувальних підрозділів ЗС України. Своїми захисними властивостями виріб відповідає аналогам, які застосовують у європейських країнах. Також серед спецкостюмів є і робочий, виконаний зі світлоповертаючої та антистатичної тканини яскравого кольору.

презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових

На заміну радянських польових сумок (т.зв. «планшетів») затверджено зразок адміністративної сумки. Насамперед цей предмет надійде на постачання до військових вишів, навчальних центрів і органів військового управління. А ще у військових з’явиться свій несесер для збереження предметів особистої гігієни у стилі military. Зручний, адже система Molle дозволить прикріпити його будь-куди для зручного транспортування.

Читати також:Несесер, або як в армію повертається «совок»
презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових презентація новітніх зразків речового майна і засобів індивідуального захисту для військових

Осучаснено до стану універсальності кобуру, на яку військові чекали з нетерпінням. Адже нова кобура зручна своїм кріплення для зброї і платформою. Завдяки системі Molle її можна використовувати і як підсумок. Кобура розроблена з урахуванням особливостей людини, тобто користування буде зручним як лівою рукою, так і правою.

універсальна кобура, на яку військові чекали з нетерпінням

Із 1 квітня поточного року планується проведення військових (дослідних) випробувань нових літніх черевиків, виготовлених відповідно до вимог Міноборони. Нині три підприємства попередньо виявили бажання надати на безоплатній основі дослідні партії по 30 пар.

нових літніх черевиків, виготовлених відповідно до вимог Міноборони нових літніх черевиків, виготовлених відповідно до вимог Міноборони

Також плануються випробування: костюмів літніх польових з тканини нового типу, яка за своїми властивостями має кращу повітропроникність; а також сорочок-поло і футболки з тканини трикотажної синтетичної типу сoolpas.

– Разом із Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України за чотири роки розроблено і впроваджено близько 250 нових речових зразків, які постійно вдосконалюють. Ми доповнюємо один одного. Наше командування висуває вимоги, а фахівці ГУРС МЗ ЗС України якісно демонструють це на практиці, – повідомив начальник центрального управління речового забезпечення тилу Командування Сил логістики ЗС України полковник Дмитро Кузнєцов.

Читати також:ЗСУ закуплять у НАТО намети, взуття і спорядження для ССО