Рекомендація Міноборони не призивати 18-19 річних (ТЕКСТ)

Зеленський повернув призов до армії з 18 років

Міноборони розіслало обласним державним адміністраціям лист із рекомендацією місцевим призовним комісіям надавати відстрочки призовникам до досягнення 20 років, за умови, що вони пройшли медичні комісії та визнані придатними до військової служби.

Зокрема Міністерство рекомендує призовним комісіям усіх рівнів, під час проведення призову в квітні-червні та жовтні – грудні 2020 року, надавати таким призовникам відстрочку від призову згідно з п.15 статті 17 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», яка передбачає надання відстрочок у непередбачених законом випадках:

15. У випадках, не передбачених цим Законом, відстрочка від призову на строкову військову службу може бути надана призовникам згідно з рішеннями призовної комісії Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської призовних комісій за поданням районних (міських) призовних комісій.

Зауважимо, що наразі це саме рекомендація, адже Міноборони не має повноважень безпосередньо впливати на рішення призовних комісій, які утворюються районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міських рад.

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський своїм указом повернув призов громадян на строкову військову службу з 18 років, як це передбачено законом.

Міноборони рекомендує ОДА не призивати 18-19 річних (ЛИСТ) Міноборони рекомендує ОДА не призивати 18-19 річних (ЛИСТ)