ВМФ США хоче списати перші чотири кораблі LCS

ВМС США хоче списати перші чотири кораблі LCS

ВМС США офіційно оголосили, що хочуть списати перші чотири кораблі прибережної зони (Littoral Combat Ship, LCS) класів Freedom та Independence, найстаріший з них був введений в експлуатацію 12 років тому – у листопаді 2008-го, наймолодший – лише шість років тому.

Про плани списання USS Freedom (LCS-1), USS Independence (LCS-2), USS Fort Worth (LCS-3) та USS Coronado (LCS-4) стало відомо з брифінгів Пентагону стосовно бюджетного запиту міноборони США на 2021 рік, повідомляє The Drive.

Обґрунтування такого рішення міститься у короткому описі бюджеті ВМС США. Зазначається, що ці кораблі були випробувальними та навчальними засобами, які слугували для відпрацювання рішень, які сьогодні використовуються на кораблях прибережної зони. Відмова від їх модернізації дозволить перерозподілити ресурси на більш актуальні потреби – надводні бойові кораблі (SUW), кораблі протичовновної (ASW) та протимінної оборони (MCM).

Рішення про списання кораблів повинно бути затверджено Конгресом.

Нагадаємо, що LCS це два класи кораблів: тримаран Independence, що будується компанією Austal USA у штаті Алабама, та Freedom з більш звичним монокорпусом, якій будується консорціумом на чолі з Lockheed Martin на верфі Fincantieri Marinette Marine у Вісконсині.

Читати також:Єдиний мозок для прибережних бойових кораблів США