Міноборони придбало через агенцію НАТО гусениці для техніки

Міноборони придбало гусениці через агенцію НАТО

Міністр оборони Андрій Загороднюк розповів, що придбало відомство під час першої закупівлі через Агенцію НАТО з підтримки і постачання (NATO Support and Procurement Agency).

Про це міністр повідомив в інтерв'ю телеканалу «Україна 24».

Це була тестова закупівля. Це були приладдя для кулеметів, які встановлюються на БТР, ми купили гусениці й ми купили ліцензію на використання програмного забезпечення. Питання не в тому [що купили], питання в тому, що ми це зробили перший раз. Це надзвичайно важлива тема, ми її хотіли зробити з 2015 року, і з 2015 року вона якось гальмувалася постійно, і нарешті, ось за останні чотири місяці ми розблокували всю цю історію і нарешті зробили закупівлю.
Читати також:Міноборони визначило порядок закупівель у НАТО

За словами міністра оборони це дасть можливість порівнювати ціни українських постачальників із закордонними, і, як зазначив Андрій Загороднюк, не завжди українські ціни нижчі. Але головне те, що «відносно швидко можна купити техніку, або спеціальне приладдя, озброєння, наприклад для Сил спецоперацій якусь техніку, яку ми не виготовляємо та ніколи не будемо виготовляти в Україні, бо нам лише декілька треба таких зразків». Відтепер Міноборони може зробити це швидко, напряму без посередників, таких можливостей раніше не було.

Читати також:НАТО дозволило ЗСУ використовувати систему LOGFAS – що це?