Rheinmetall оснастить німецькі БМП Puma імітаторами бою

Rheinmetall поставить німецькій армії лазерні імітатори бою для БМП Puma

Rheinmetall поставить Бундесверу імітаційну систему для БМП Puma, яка наблизить умови підготовки механізованих піхотних підрозділів до реальних бойових умов.

Про це повідомляє пресслужба компанії Rheinmetall Defence.

Комплект AGDUS складатиметься з лазерних датчиків, розміщених на БМП, а також безпечних для очей лазерів, що імітуватимуть вогонь основного та додаткового озброєння БМП Puma, тобто автоматичної гармати, кулемета та протитанкової керованої ракети MELLS. Алгоритми запрограмовані для забезпечення балістично точного моделювання пострілів та влучень. AGDUS також дозволить моделювати системи самооборони бойової машини. У результаті очікується що реалістичність підготовки у навчальних центрах відчутно зросте.

Загальна сума контракту може скласти 142 мільйони євро повідомляють у компанії. На першому етапі буде розроблена пробна серія імітаційної системи для шести машин. Вартість замовлення, отриманого Rheinmetall наприкінці 2019 року, становить 54 млн євро. Коли система буде готова до серійного виробництва, існує можливість оснащення 252 БМП, що призведе до додаткового замовлення для Rheinmetall на сусу близько 88 млн євро, відповідно загальна вартість контракту AGDUS зросте приблизно до 142 млн євро.