Еволюція безпілотної «Черепашки» (ВІДЕО)

Автор: Сергій Камінський
Еволюція безпілотної Черепашки (ВІДЕО)

Про наземні роботизовані системи Ironclad і Camel UGV, що починалися як проєкт «Черепашка» розповів один з творців Олександр Грачов та нинішній куратор проєкту Максим Рябоконь.

Це інтерв'ю військовий журналіст Сергій Камінський записав для випуску телепрограми «Техніка війни» (24 канал), що побачив світ 26 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що вперше Ukrainian Military Pages написали про «Черепашку» – волонтерський проект Олександра Грачова та Даулета Бейсембаєва, ще у червні 2017 року. Саме тоді на Яворівському полігоні пройшли випробування багатофункціональної радіокерованої платформи, що була озброєна автоматичним 30-мм гранатометом (відео за посиланням).

Еволюція безпілотної «Черепашки» (ВІДЕО)

Згодом, платформа, здатна виконувати як логістичні, так і бойові завдання, демонструвалася на науковій конференції у травні 2018 року, де зокрема «Черепашка» відкрила свій панцир. За розвитком проєкту можна було слідкувати й на щорічних збройових виставках «Зброя та безпека» (Arms and Security), фото із цих заходів можна побачити нижче.

Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки