Бронеавтомобіль «Камрат» матиме унікальний рівень захисту

Бронеавтомобіль Камрат матиме унікальний рівень захисту

Бронеавтомобіль «Камрат», що розробляється на шасі КрАЗу, буде унікальним у своєму класі та першим серед українських машин матиме максимальний клас захисту ПЗСА-6.

Про це повідомляють в компанії «Українська бронетехніка». Це забезпечуватиме захист від пострілу з вогнепальної зброї калібру 7,62х54 мм та бронебійно-запального патрону П-32 навіть з відстані 10 метрів. Бронескло матиме такий же рівень захисту, що й основна броня. Двигун автомобіля закриють додатковими бронелистами та захистять від кулі калібру 7,62 мм.

Крім того спільна розробка ТОВ «Українська бронетехніка» та ПрАТ «АвтоКрАЗ» робить заявку нову планку і з протимінного захисту – безпеку екіпажу гарантовано навіть у разі підриву під колесом або днищем 8 кг у тротиловому еквіваленті.

Новий броньовик призначений для перевезення до 10 осіб (2+8) в умовах жорсткого бездоріжжя. В якості шасі використовується вітчизняний КрАЗ-5233 підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4. Машина повною масою 16400 кг отримає 6-ти циліндровий рядний турбодизельний двигун потужністю 380 к.с. і обертовим моментом 1460 Н*м. Також «Камрат» оснастять централізованою системою підкачки шин.

Бронеавтомобіль Камрат матиме унікальний рівень захисту

«Камрат» може бути обладнаний бойовим модулем «Сармат» (12,7 мм калібру), протитанковим ракетним комплексом «Корсар» (107 мм калібру) або «Скіф» (130 мм та 152 мм калібру).

«На вимогу Міноборони і спецпідрозділів висота автомобіля занижена до 2,6 м, що робить «Камрат» одним з найнижчих броньовиків в класі МРАП в світі, – зазначив Олександр Кузьма, директор ТОВ «Українська бронетехніка». – Новий броньовик поєднує надійний протимінний захист, високий клас захисту від стрілецької зброї та водночас має невеликі габарити. Такі тактико-технічні характеристики є дуже затребуваними у спецпідрозділах морської піхоти, Десантно-штурмових військ, Сухопутних військ, а також Сил спеціальних операцій».

Бронеавтомобіль Камрат матиме унікальний рівень захисту