Грошове забезпечення військових зросло на 5% і цього достатньо – Міноборони

Грошове забезпечення військових зросло на 5%

Грошове забезпечення військовослужбовців цьогоріч було збільшено на 5% порівняно з минулим роком. Таким чином у ньому враховані всі коливання, які можуть відбутися на ринку.

Про це в інтерв'ю Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Аліна Фролова.

— Бюджет у нас виділений, і ви знаєте, що на сектор безпеки і оборони він зараз найбільший за всю історію – понад 5% від ВВП. Безпосередньо на сектор оборони – 3,03%. І звичайно, у нас є захищені статті – такі, як виплати заробітної плати, надбавок. Що ми ще намагалися зробити в бюджеті цього року, і поки нам це вдається, – це збільшити відсоток так званих інвестицій. Це означає, що інвестиції в розвиток інфраструктури, в розвиток закупівель, оновлення озброєння і техніки, які заплановані на рівні 20% в цьому бюджеті, вони будуть досягнуті, що є теж рекордною цифрою. Тобто сам бюджет – більший і відсоток того, що ми інвестуємо, а не просто, ну, скажімо так, витрачаємо на соціальні виплати, – він збільшується.

Для нас це критично важливо. Тому що за минулі роки, і це було правильне, абсолютне виправдане рішення, був більший фокус на те, щоб збільшити соціальний пакет для військовослужбовців, щоб закрити такі базові потреби, як форма, харчування – все, що пов’язане з щоденним існуванням. Зараз у нас цей базовий рівень непогано закритий, тобто армія дуже сильно змінилися з 2014-го року. Тепер прийшов час інвестувати в нові розробки, в обладнання, в озброєння, в інфраструктуру.