Новий БТР «Отаман-3» пройшов ходові випробування

Новий БТР Отаман-3 пройшов ходові випробування

Розроблений приватною компанією «Практика» новий БТР «Отаман 3» на базі платформи «Отаман 6х6», пройшов черговий етап заводських випробувань – перевірку ходових можливостей машини на бездоріжжі.

Про це повідомляє Defense Express та зокрема демонструє відповідне відео.

Уперше уніфіковану платформу «Отаман 6х6», на базі якої може бути створена техніка різноманітного призначення: бронетранспортер, машина вогневої підтримки, самохідна артилерійська установка (міномет) інші бойові та спеціальні машини, українська приватна компанія представила понад три роки тому, на виставці «Зброя та безпека 2016». Тоді вона демонструвалася у варіанті САУ, в якості артчастини використали башту САУ «Гвоздика».

«Отаман 3» – повністю нова розробка, яка ввібрала в себе останні тенденції розвитку колісної бронетехніки: підвищений захист, наявність протиміного захисту, великий запас вантажопідйомності (для додаткової броні та важкого обладнання або озброєння), модульність, максимальну мобільність, та високий ступінь цифровізації.

Звісно, що крім кращих характеристик, від «сучасних» машин української армії новий БТР відрізняє і значна вища вартість. Проте... «це мабуть перший український бронетранспортер сучасного типу: великий, добре захищений та комфортний всередині», – заявили в компанії.

При повній масі у 23-24 тонни, «Отаман» розганяється до 110 км/год завдяки дизельному двигуну Deutz TCD 2015 з потужністю у 558 к.с. та крутним моментом у 2080 Нм, а також автоматичній коробці передач Allison 4500 SP. Завдяки потужному двигуну новий БТР має одне з найкращих співвідношень маси до потужності двигуна – 24 к.с. на тонну.

Також «Отаман» має кліренс у 453 мм та незалежну підвіску військового типу, розробки всесвітньовідомої компанії Meritor, що дозволяє йому легко долати перешкоди. Окрім того, бронетранспортер може форсувати водні перешкоди уплав та розвивати швидкість у 8 км/год.

Новий бронетранспортер має всередині єдиний броньований простір для екіпажу та десанту. Для висадки та операцій з вантажами у новому БТРі обрано комбінований варіант «двері в рампі», що дозволяє максимально спростити експлуатацію машини за різних умов.

Новий БТР Отаман-3 пройшов ходові випробування

Детальний відеоогляд та характеристики БТР «Отаман 3» можна подивитись тут »»