Армія США придбає 1000 надлегких машин для піхоти

Infantry Squad Vehicles (ISV)

Армія США планує підписати трирічний контракт на постачання понад 1000 надлегких машин для піхоти за програмою Infantry Squad Vehicles (ISV), переможця визначать вже у червні.

Машини ISV мають важити не більше 5000 фунтів (2 268 кг), забезпечувати перевезення дев'яти солдатів у повному спорядженні, транспортування на зовнішній підвісці гелікоптерів UH-60 Black Hawk та поміститися всередині CH-47 Chinook.

Минулого літа армія обрала трьох підрядників – GM Defense, спільні команди Oshkosh Defense і Flyer Defense та SAIC (Science Applications International Corp) і Polaris, які отримали по 1 млн дол на два прототипи. Машини з'явились у листопаді та були оцінені на Абердинському випробувальному полігоні. Після випробувань, які закінчилися в грудні, прототипи відправили на другий раунд випробувань у Форт-Брегг (Північна Кароліна).

Прототип ISV від GM Defense базується на пікапі Chevrolet Colorado ZR2. Машина оснащена 186-сильним, 2,8-літровим дизелем та шестиступеневою автоматичною коробкою передач. Включає 70% готових до продажу компонентів заснованих на комерційних зразках (commercial-off-the-shelf, COTS), включаючи високопродуктивні деталі, розроблені і перевірені інжинірингом Chevy Performance, зокрема довгохідні амортизатори Multimatic DSSV, задні листові ресори, передні верхні важелі управління, напіввісі, сталевий карданний вал, захист днища тощо.

GM Defense Infantry Squad Vehicles (ISV)

Команда Oshkosh Defence і Flye представила машину, що на 95% автомобілі Flyer, що наразі використовуються Командуванням спеціальних операцій (USSOCOM) – GMV 1.1 (M1288) та армією США – A-GMV (M1297) в якості тимчасового рішення ISV.

Oshkosh Defence і Flye Infantry Squad Vehicles (ISV)

DAGOR від SAIC-Polaris використовує та вдосконалює вже перевірене, готове до виробництва рішення, яке було випробувано, сертифіковане та передане оперативним підрозділам Збройних силах США та його союзників з 2015 році.

DAGOR від SAIC-Polaris Infantry Squad Vehicles (ISV)

Читати також:Бойові багі або легкі машини для спецпризначенців