Суд знов розгляне скасування реформи харчування ЗСУ

суддя ОАСК Альона Мазур

Окружний адміністративний суд міста Києва (головуючий суддя – Альона Сергіївна Мазур) викликає на 12 березня 2020 року підприємця Богдан Аллу Костянтинівну, в якості позивача проти Міноборони у справі №640/12605/19 «про скасування харчової реформи».

Відповідна повістка розміщена на сайті суду.

Нагадаємо, що у липні 2019 року суддя Альона Мазур зупинила дію наказу Міноборони про перехід на харчування за новою системою у 2019 році за позовом Алли Богдан (неодноразової учасниці продовольчих тендерів МОУ) яка вважає, що наказ № 90 містить ознаки регуляторного акту та на її думку має бути скасований, оскільки прийнятий з порушенням відповідної процедури, прописаної для регуляторних актів. Відповідно реформа була заблокована.

Під час судового засідання 2 серпня, та ж суддя Альона Мазур відмовила Міністерству оборони у поновленні дії наказу про перехід військових частин на нову систему харчування в 2019 році, пообіцявши дослухатися до доводів юристів МОУ під час розгляду справи по суті.

суддя ОАСК Альона Мазур

11 грудня 2019 року Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянувши апеляційну скаргу Міноборони скасувала ухвалу ОАСК від 02 серпня 2019 року. Цим рішенням було скасовано заходи забезпечення позову в справі №640/12605/19 – тобто в частині призупинення наказу (що вже не грало великої ролі, адже час його дії спливав за два тижні).

Проте сама справа щодо визнання протиправним та нечинним наказу Міністерства оборони України «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році» від 04.03.2019 року № 90 триває та відповідно досі загрожує новій системі харчування.

Варто зазначити, що сьогодні Міноборони повідомило, що всі бойові частини ЗСУ перейшли на нову систему харчування , а також розпочато експеримент з приведення якості харчування до рівня бойових підрозділів у малих гарнізонах, які не задіяні в ООС.