Через коронавірус ЗСУ очікує колапс з організації харчування

Через коронавірус ЗСУ очікує колапс з організації харчування

Внаслідок відмови переможців торгів надавати послуги харчування через форсмажорні обставини, пов’язані з введенням обмежень щодо протидії епідемії коронавірусної інфекції, за три дні можуть припинити харчувати військових 252 військових частин.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

У результаті відмови переможців торгів надавати послуги харчування, посилаючись на форсмажорні обставини, пов’язані з введенням обмежень по заходах щодо протидії коронавірусу, і загрози зриву безперервного харчування військовослужбовців ЗСУ та Міністерства внутрішніх справ, необхідно продовжити право надавати послуги з харчування у 2020 році за договорами 2019 року з прийняттям відповідних змін до Закону України «Про бюджет 2020 року».

Він запропонував протягом одного дня доопрацювати запропоновані зміни з МВС, Мінфіном, Мінекономіки та Мін’юсту. Крім того, Іван Руснак повідомив, що Міністерство оборони ухвалило рішення звернутися до правоохоронних органів для з’ясування причин та обставин, які склались в результаті проведення торгів і відмови постачальника щодо надання послуг армії.

За словами Івана Руснака термін надання послуг з харчування закінчиться 21 березня.

Якщо ми не встигнемо завтра-післязавтра розглянути цей законопроєкт у Верховній Раді, то ми фактично не зможемо харчувати 252 військові частини

Читати також:Міноборони робить відкат реформи харчування – Петреня