Оглядовий 3D радіолокатор 90К6Е підтвердив характеристики

3D радіолокатор 90К6Е

За підсумками дводенних випробувань, мобільний оглядовий 3D радар 90К6Е виробництва НВК «Іскра» повністю підтвердив заявлені тактико-технічні характеристики з виявлення безпілотних літальних апаратів на різних висотах та максимальній дальності.

Про це повідомляє пресслужба концерну «Укроборонпром».

«Після проведення заводських випробувань, ми успішно завершили цей останній етап випробувань радару 90К6Е щодо здатності визначення малорозмірних цілей з малою ефективною поверхнею розсіювання. Позитивні результати цих випробувань відкривають перед нами беззаперечні перспективи для реалізації 90К6Е на експорт. Ми вже маємо потенційного замовника з однієї з країн Близького Сходу, для якого здатність визначення безпілотних літальних об’єктів є однією із основних вимог. Станція також розглядається в інтересах Міноборони України, однак потребує певних змін під потреби наших військових», – повідомив директор Науково-виробничого комплексу «Іскра» Юрій Пащенко.

Радар 90К6Е було презентовано восени 2019 року на виставці «Зброя та безпека». Цей принципово новий 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах. Він розроблений для використання у зенітних ракетних військах як засіб видачі цілевказівок та як інформаційна ланка e підрозділах протиповітряної оборони.

Об’єктом визначення під час випробувань радару виступив безпілотний авіаційний комплекс Raybird 3, польотами якого керували спеціалісти компанії Skyeton. Raybird 3 – комплекс серійного виробництва,що використовується для різних довготривалих місій, ISTAR рішень та пошуково-рятувальних операцій; має максимальну висоту польоту 3000 м та може розвинути швидкість до 160 км/год. «Ми вдячні авіаційній виробничій компанії Skyeton за надану можливість та фахівцям Спеціалізованої зовнішньоторговельної фірми «Прогрес» за допомогу у організації та проведенні випробувань», – додав очільник «Іскри».

Також, за словами Пащенка, у випробуваннях взяли участь високомобільна РЛС метрового діапазону радіохвиль МР-1 та контрбатарейний радіолокаційний комплекс 1Л220УК. Випробування цих радарів проводились за погодженою програмою та також дали повне підтвердження заявлених характеристик з визначення БпЛА.