У ЗСУ зареєстровано ще 2 випадки захворювання на COVID-19

У ЗСУ зареєстровано ще 2 випадки захворювання на COVID-19

У четвер, 9 квітня, в Збройних Силах України зареєстровано ще два випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Зокрема, підтверджено хворобу COVID-19 у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який був напередодні госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» з попереднім діагнозом «пневмонія». Військовослужбовець перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування. Наразі стан його здоров’я задовільний

Також COVID-19 підтверджено у військовослужбовця з мелітопольскої військових частин, який з кінця березня перебував на самоізоляції після контакту з хворими особами. 29 березня у нього підвищилася температура, перші швидкі тести роблені на початку квітня з інтервалом 4 доби показали негативний результат. Сьогодні надійшли результати ПЛР тестування, які підтвердили коронавірусну інфекцію COVID-19. Наразі стан його здоров’я задовільний. Він проходить лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби.

Військові, які мали з ними контакти відправлені на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРЗ у них буде взято проби для перевірки на коронавірусну інфекцію.

Наразі в Збройних Силах України зареєстровано 7 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 1 летальний.

Нагадаємо, що 7 квітня в Збройних Силах України зареєстровано першу смерть від COVID-19. Померла 42-річна жінка, цивільна працівниця військової частини, що дислокується у смт. Делятин Івано-Франківської області на Івано-Франківщині.