США погодили продаж Індії ракет Harpoon і торпед Mark 54

США погодили продаж Індії ракет Harpoon і торпед Mark 54

Державний департамент США погодив продаж Індії 10 протикорабельних ракет AGM-84L Harpoon Block II повітряного базування та 16 легких протичовнових торпед Mark 54.

Про це 13 квітня 2020 року оголосило Агентство Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгрес про такий можливий продаж.

Зокрема схвалено запит на придбання десяти авіаційних ракет AGM-84L Harpoon Block II із відповідним супутнім обладнанням та документацією, орієнтовною вартістю 92 мільйони доларів. Головним підрядником буде компанія Boeing (Сент-Луїс, штат Міссурі).

США погодили продаж Індії ракет Harpoon і торпед Mark 54

Другий схвалений запит включає шістнадцять 324-мм торпед MK 54 (Lightweight Hybrid Torpedo, або LHT, вона ж LWT); три навчальні торпеди; торпедні контейнери; дві відновлювані торпеди для вправ (REXTORP) з контейнерами; навчальна секція (FES) та паливні баки; допоміжне та контрольне обладнання; запчастини; навчання персоналу; документація; послуги з технічного та логістичного забезпечення від Уряду США і підрядника та інші пов'язані елементи логістичного забезпечення. Орієнтовна вартість програми складає 63 млн дол. Основним підрядником буде Raytheon Integrated Defense System (Портсмут, Род-Айленд).

Mark 54