Морська піхота США хоче мобільну ППО на базі JLTV

Морська піхота США хоче мобільну ППО на базі JLTV

КМП США хоче знати, чи зможе оборонна промисловість перетворити легкі JLTV на мобільну систему ППО для відстеження та знищення безпілотників, гелікоптерів і винищувачів.

Програма передбачає озброєння експедиційний формувань КМП США (Marine Air-Ground Task Forces, MAGTF) машинами JLTV оснащених зенітними ракетами, 30-мм гарматами та засобами електронної війни для «виявлення, відстеження, виявлення та перемоги над повітряними загрозами», – йдеться у заяві Корпусу морської піхоти від 27 березня.

Компанії мають до 13 квітня подати пропозиції, включаючи докази того, що вони здатні поставити 26 систем у рамках дрібносерійного початкового виробництва у третьому кварталі 2021 бюджетного року, а також 192 системи у третьому кварталі 2020 фінансового року.

Планується, що мобільна система ППО або MADIS (Marine Air Defense Integrated System) складатиметься з двох машин – вогневої MADIS Mk1, озброєної ракетами Stinger і 30-мм автоматичною гарматою, та MADIS Mk2 із засобами протидії БпЛА, радіолокаційним обладнанням та засобами управління та зв’язку.

Машини Mk1 і Mk2 утворять взаємодоповнюючу пару і стануть «базовим будівельним блоком» для оновлення озброєння батальйонів протиповітряної оборони ближньої дії, йдеться на вебсайті Командування морської піхоти.