19 полонених можуть повернутися з ОРДЛО до Пасхи

19 полонених можуть повернутися з ОРДЛО до Пасхи

У Тристоронній контактній групі (ТКГ) досягнуті принципові домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня.

Повідомили в Офісі Президента Україні. Перемовини проводились у режимі відеоконференції.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак звернувся до учасників консультацій: «Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань ТКГ. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі»

Україна в рамках обміну поверне 19 співвітчизників, в ОРДЛО будуть обміняні 18 осіб, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, обмін з так званою «Луганською народною республікою» пройде за формулою «11 на 8». Про це заявила представниця «ЛНР» в гуманітарній підгрупі Ольга Кобцева.

Переговори з обміну утримуваними особами пройшли успішно. Домовилися про обмін у рамках протоколу від 11 березня за формулою «11 віддаємо, 8 забираємо». Крайня дата обміну – 17 квітня, так як українській стороні необхідний час для проведення процесуальної очищення [осіб, які підлягають обміну]

З так званою «ДНР» обмін пройде за формулою «10 на 8». Про це російським засобам масової інформації заявила т.зв. «омбудсмен ДНР» Дарина Морозова.