Російських терористів засуджено за спробу підриву автівки українського розвідника

Двох громадян Росії засуджено за замах на теракт – підрив автівки українського розвідника

Голосіївський райсуд м. Києва визнав винним двох громадян Російської Федерації у замаху на вчинення терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також використанні підроблених документів.

Доведено, що 4 квітня 2019 року засуджені особи, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора, здійснили спробу закласти під припаркований автомобіль співробітника української розвідки вибуховий пристрій. Проте вибухівка здетонувала в момент встановлення.

Також достеменно встановлено, що один з виконавців терористичного акту раніше проходив службу в особистій охороні голови Республіки Інгушетія, що входить до складу Російської Федерації (РФ), а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

Вчиненню замаху на теракт передувала ретельна та багатомісячна підготовка, яка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизької Республіки, спостереження за можливими місцями перебування та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення саморобного вибухового пристрою, придбання зброї і боєприпасів.

Відповідно до ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 КК України засудженим призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі.