Президенту презентували проєкт бази ВМС у Бердянську

Президенту презентували майбутню базу ВМС у Бердянську

Президенту в Бердянську презентували проєкт майбутньої бази ВМСУ, де розмістяться два дивізіони малих броньованих артилерійських катерів і дивізіон патрульних катерів Mark VI.

Як повідомляє Офіс Президента України, сьогодні глава держави відвідав з робочою поїздкою Запорізьку область та ознайомився з оперативною обстановкою в Азовському морі. Зокрема він оглянув територію Бердянського морського торговельного порту, де заплановане створення інфраструктури військово-морської бази «Схід» ВМС, яку перемістять з Миколаєва.

«Дуже важливо мати свої кораблі в цьому місці. Адже таким чином ми захистимо наші порти, нашу торгівлю. Це пряма допомога економіці», – зазначив Володимир Зеленський.

Президенту доповіли, що всі роботи з розбудови заплановані на 2020-2021 рр.

Президенту презентували майбутню базу ВМС у Бердянську

Цьогоріч, зокрема, розроблять документацію щодо передачі об'єктів інфраструктури порту в управління Міністерства оборони від Міністерства інфраструктури, демонтують окремі об'єкти на цих територіях, проведуть експертну оцінку та розроблять проектну документацію гідротехнічної споруди, де дислокуватиметься майбутній склад дивізіонів.

Наступного року, поміж іншого, побудують нові причали (№№ 10, 11, 12) а також відновлять житлово-господарські та адміністративні об'єкти. Загальний кошторис всіх об'єктів, включає гідротехнічні споруди і днопоглиблення складає 553 млн грн.

За планом на базі розмістять два дивізіони малих броньованих артилерійських катерів, дивізіон патрульних катерів Mark VI, які надійдуть від США у рамках допомоги та протидиверсійні сили. Також у Бердянську вже дислокуються батальйон морської піхоти і артдивізіон.

патрульні катери Mark VI Американській патрульний катер Mark VI