Начфін два роки платив зарплату віртуальним солдатам

Начфін два роки платив зарплату віртуальним солдатам

Колишній начальник фінансово-економічної служби 169-го навчального центру ЗСУ «Десна» нарахував та виплатив 805,6 тис грн грошового забезпечення віртуальним солдатам.

15 квітня, військовою прокуратурою Деснянського гарнізону в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено наявність достатніх доказів та повідомлено про підозру колишнього начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин.

Установлено, що вказана особа, достовірно знаючи, що ряд військовослужбовців завершили навчання у Навчальному центрі Сухопутних військ ЗС України та вибули до пунктів постійної дислокації своїх військових частин, продовжувала нараховувати та виплачувати їм грошове забезпечення за рахунок бюджетних коштів військової частини.

Загалом протягом 2016-2017 років, внаслідок своєї протиправної діяльності, офіцером Збройних Сил України безпідставно перераховано на власні особисті карткові рахунки грошове забезпечення 103 військовослужбовцям, які вже були зняті з грошового забезпечення. Таким чином, державі спричинено збитків на загальну суму 805,6 тисяч гривень.



За інформацією пресслужби військової прокуратури Центрального регіону України