Проєктний офіс реформ нероби – коментар Міноборони

моу

Учора у соціальних мережах поширювалась інформація про начебто утиски Проєктного офісу реформ Міністерства оборони України, що на думку самого Міноборони зовсім не відповідає дійсності, і відповідно до цього була зроблена офіційна заява.

Нагадаємо, що про блокування роботи офісу реформ учора повідомила його очільниця Олеся Фаворська. Повний текст її заяви ви можете прочитати на Ukrainian Military Pages.

Далі коментар прессекретаря міністра оборони України Світлани Павловської.

Вчора у соціальних мережах зацікавленими колами поширювалась інформація начебто про утиски Проєктного офісу реформ Міністерства оборони України, що не відповідає дійсності, і відповідно до цього варто зазначити наступне:

Проєктний офіс реформ є лише дорадчо-консультативним органом.

Реформуванням Міністерства оборони займається Комітет реформ Міністерства оборони та Збройних Сил України, який було введено Указом Президента у 2016 році на виконання рішення Ради Національної безпеки і оборони України.

Головою Комітету реформ є Міністр оборони. До Комітету входять 5 підкомітетів та 26 робочих груп по напрямкам реформування.

Група Проєктного офісу є елементом діяльності Комітету як консультативний орган і за регламентом повинна збиратися раз на місяць для обговорення діяльності за напрямками.

За останні півроку Проєктний офіс жодного разу не збирався.

Місце перебування Проєктного офісу зараз перенесено до Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, де знаходяться усі служби, з якими членам Проєктного офісу необхідно взаємодіяти по напрямкам реформування.

Але це можливо в тому разі, якщо члени Проєктного офісу ходять на роботу.

Більшість членів нинішнього складу офісу є працівниками ЗС України. І на них, як і на всіх інших, розповсюджується трудова дисципліна.

Відповідно до наказу начальника Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил, було проведено перевірку виконання розпорядку дня та розпорядку роботи працівниками Центру. З’ясувалось, що цивільні експерти, які є членами Проєктного офісу просто не ходять на роботу. Більш того, одна з працівниць, яка відповідає за реформування сержантського складу ЗС України зверталась до посадових осіб, аби вони забезпечили їй алібі стосовно перебування на робочому місці.

Деяким цивільним експертам у зв’язку з цим оголошено догану. Троє взагалі звільнились за власним бажанням. Але це не є новиною. Склад Проєктного офісу достатньо часто змінюється.

Тож може нині діючим цивільним експертам Проєктного офісу врешті-решт зайнятися безпосередньо тією діяльністю, яку вони оголосили для себе пріоритетною. І припинити змагання в епістолярному жанрі і не заважати Міністерству працювати у штатному режимі.

А головне — не спекулювати темою Збройних Сил України у той час, коли ми повинні бути єдиними, коли Україна веде збройну боротьбу і водночас бореться з епідемією.

Читати також:В армії введено три нові головні посади