Відбулись чергові випробування ракети «Вільха-М»

Вільха

30-31 березня 2020 року ДККБ «Луч», на випробувальному полігоні в Одеській області, успішно провело чергові випробування ракети «Вільха-М» з дальністю ураження 120 км.

«Вільха-М» – розробка державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом.

У 2015-19 роках розробка ракет за темою «Вільха» велась по трьом напрямкам: продовження ресурсу існуючого запасу некерованих ракет 9М55 («Вільха-Р»), використання корпусів ракет 9М55 і заміна твердопаливних двигунів на нові, встановлення системи коригування на базі GPS та інерційної системи навігації, дообладнання ракети додатковими газодинамічними двигунами – Р624 («Вільха») і розробка повністю нової ракети – нові корпус, двигун, аналогічна до «Вільхи» система коригування та газодинамічних двигунів – Р624М «Вільха-М».

Нагадаємо, що у зв'язку із надходженням системи «Вільха» на озброєння Збройних Сил України, 107-й реактивний полк у 2019 році був реорганізований у бригаду, розрахунки якої вже залучались до випробувань РСЗВ «Вільха-М».

Читати також:Пускова установка РСЗВ «Вільха» отримала новий дизайн