З’явилось відео влучення «Нептуна» у судно-мішень

З’явилось відео влучення Нептуна по мішені

З’явилось відео влучення у ціль крилатої протикорабельної ракети «Нептун» під час останніх бойових стрільб в ході випробувань комплексу наземного базування 360МЦ «Нептун».

Про це повідомляє Defense Express.

Нагадаємо, що випробування відбулись 2 квітня на державному випробувальному полігоні «Алібей», що на півдні Одещини. В якості мішені було використано ліхтера (несамохідні баржу) довжиною 38 метрів та шириною 11 метрів із змонтованою на його палубі конструкцією, що імітувала радіолокаційну сигнатуру корабля. Ракета була оснащена інертною бойовою частиною, її політ супроводжували винищувачі Су-27 з яких вівся відеозапис.

Крилата після старту з пускової установки вийшла запрограмованим складним маршрутом за контрольними точкам у район розміщення морської цілі. Політ відбувався шляхом поєднання даних від усіх складових системи управління ракетою. А саме: інерціальної системи наведення, глобальної системи супутникового позиціонування, а також радіовисотоміра. У підсумку а допомогою активної радіолокаційної головки самонаведення від компанії «Радіонікс» ракета виявила ціль, що імітувала корабель та вразила її на відстані біля 100 км від узбережжя.

З’явилось відео влучення Нептуна по мішені З’явилось відео влучення Нептуна по мішені

Раніше повідомлялось, що одна ракета Р-360 коштує майже мільйон доларів.

Читати також:Вперше продемонстрована ГСН крилатої ракети «Нептун»

Нагадаємо, що у кінці травня 2019 року повідомлялось, що за державним оборонним замовленням планується закупити 120 протикорабельних крилатих ракет Р-360 «Нептун». Проте, як у березні цього року повідомив народний депутат генерал Михайло Забродський, закупівлю ПКР «Нептун» у проєкті ДОЗ-2020 планувалось фінансувати не «живими грошами», а шляхом надання державних гарантій КБ «Луч». Президент затвердив ДОЗ 27 лютого.

Читати також:Як працює «Нептун»: Кадри з кабіни та алгоритми комплексу

Головний виконавець роботи зі створення нового комплексу озброєння – ДП «Конструкторське бюро «Луч», до кооперації з розробки та виробництва залучені: ДП «Оризон-Навігація», КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», ДП «Жулянський машинобудівний завод «Візар», Казенне підприємство спеціального приладобудування (КП СПБ) «Арсенал», приватні компанії: ПАТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ», ТОВ «Радіонікс», ТОВ «Телекарт-прилад», ТОВ «Укріннмаш», ТОВ «Українська бронетехніка» та ін.

Також тривають роботи по відпрацюванню модифікацій ракети для застосування із фронтових бомбардувальників Су-24, та встановлення на ракетних кораблях та катерах ВМС України.