БМП, БТР, гармати, міномети зброю та боєприпаси виявили правоохоронці – масштабний схрон чи... фальсифікація?

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України

На території Донецької та Дніпропетровської областей виявлено військову техніку, арсенал зброї, бойових припасів і вибухових речовин. Розпочато досудове розслідування за ст. 263 ККУ. Водночас, журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерело в 3-му полку спецпризначення ССО ЗСУ називає це фальсифікацією правоохоронців.

Під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні військовими прокурорами Донецького гарнізону Об’єднаних сил спільно із Командуванням Об’єднаних сил та ГУ Нацполіції в Донецькій області на території Донецької та Дніпропетровської областей виявлено військову техніку та арсенал зброї, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України

Також (що важливо в розрізі подальшого розвитку подій) про це повідомила й пресслужба Командування Об'єднаних сил в ООС:

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України

Повідомляється, що в результаті проведених огляду та обшуку в приміщеннях колишніх міського клубу та дитячого табору виявлено бойову машину піхоти БМП-2К, бронетранспортер БТР-70, протитанкову гармату МТ-12 «Рапіра» (100 мм), два міномети 2Б11 (120 мм), міномет «Васильок» (82 мм), протитанкову рушницю Дегтярьова (14,5 мм), дві автоматичні нарізні артилерійські гармати 2А42 (30 мм), 63 протитанкових керованих ракетних комплексів 9К111 «Фагот», дві пускові установки для протитанкових керованих ракет та ракети до них, станковий автоматичний гранатомет АГС-17 (30 мм), ручний кулемет РПК (5,45 мм), два кулемети «Максіма» (7,62 мм), два кулемети ПКТ (7,62 мм), кулемет ДШК (12,7 мм), п’ять гранатометів РПГ-7, п’ять підствольних гранатометів, 25 автоматів АК різних калібрів і систем, три одиниці зброї невідомого зразка калібру (7,62 мм і 12,7 мм) та пістолет АПС (9 мм).

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України

Окрім цього, близько 100 тонн боєприпасів, у тому числі кілька сотень 122 мм пострілів до гармати Д-30, 1500 штук мін калібру 120 мм, 300 одиниць 100 мм пострілів до гармати МТ-12 «Рапіра», 1000 штук 82 мм мін і 73 мм пострілів ПГ-9С, 5000 штук 30 мм пострілів ВОГ-17М, сотні ручних протитанкових гранат типу РПГ-18, РПГ-22, РПГ-26, більше 1000 гранат типу Ф-1, РГД-5, РГН, РГО, десятки тисяч набоїв калібру 12,7 мм, 14,5 мм, 23 мм, півмільйона набоїв калібру 5,45 мм і 7,62 мм, понад 200 протитанкових і протипіхотних мін типу ТМ, ОЗМ, МОН різних модифікацій та багато інших бойових припасів і вибухових речовин.

Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення походження зазначеного озброєння та причетних осіб. Вживаються заходи щодо забезпечення безпечного зберігання виявленого майна шляхом вивезення на польові склади Об’єднаних сил.

Водночас журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерело в 3-му полку спеціального призначення ССО ЗСУ називає це фальсифікацією та цитує джерело:

Це клоунада і показуха, слідчі дії прокуратури і поліції проведені на базі, яка належить 3-му полку спецназу, на базі наша охорона, а дана техніка й озброєння згідно з рішенням Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака передається на баланс ВСУ. Генпрокуратура показала на фото обшук в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області – це колишня база Української добровольчої армії. У лютому 2020 го року вся ця база разом з усім озброєнням і технікою була офіційно передана нашому полку, спільно з співробітниками військової контррозвідки СБУ ми провели опис всього майна, почали процес постановки на баланс армії, проведене все необхідне службове листування, завірені документи. Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об'єкт і він знаходиться під контролем спецназу. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня, причому легко перевіряється

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України

Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України Правоохоронці виявили масштабний схрон військової техніки та озброєння на сході України
Читати також:Поліція на Донеччині виявила склади з тисячами боєприпасів