У військових, яких призначать на нижчу посаду грошове забезпечення не зменшиться – Міноборони

грошове забезпечення

У тих військових, кого внаслідок заходів реформування призначать на нижчу посаду, розмір грошового забезпечення не зменшиться – їм тимчасово збільшать розмір щомісячної премії.

Про це заявив начальник Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Ігор Лисенко.

Міністр оборони ухвалив рішення щодо збереження за військовослужбовцями, які підпали під заходи реформування, розміру грошового утримання на попередньому рівні до наступної зміни службового становища військовослужбовця. Це рішення вже діє

За його словами, задля збереження кадрового потенціалу та забезпечення соціального захисту військових, відповідно до рішення міністра оборони, їм збільшать розмір щомісячної премії щоб розмір грошового забезпечення залишити на тому рівні, як вони отримували до пониження.

Нагадаємо, що відповідно до змін внесених президентським указом №135/2020 до Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗС України, військових без їх згоди дозволено переводити в інші частини, у тому числі з пониженням у посаді.

Водночас, у Генеральному штабі запевняють, що військовослужбовців не можна перемістити без їх згоди на нижчу посаду крім ситуації, коли Збройні Сили України доукомплектовуються в особливий період, проводять організаційні заходи та скорочують певні посади.