Владислав Бельбас очолив «Українську бронетехніку»

Владислав Бельбас очолив Українську бронетехніку

У зв’язку з впровадженням програми розробки сучасних зразків колісної та гусеничної техніки і систем озброєння для ЗС України, а також затвердженням нової експортної стратегії «Української бронетехніки», в компанії введено посаду генерального директора.

Наразі підприємство очолює Владислав Бельбас, повідомляє пресслужба компанії.

Зокрема у пресрелізі йдеться, що Владислав Бельбас має репутацію надефективного менеджера і великий досвід роботи в автомобільній галузі та на міжнародному ринку військової техніки і озброєння. Впродовж кількох років очолював дивізіон комерційних автомобілів та автобусів в «Хюндай Мотор Україна», працював заступником директора заводу в Луцьку, а також успішно реалізував план локалізації збірки легкових автомобілів Hyundai на заводі в Черкасах. До переходу до «Української бронетехніки», з 2014-го працював заступником директора державної компанії-спецекспортера «СпецТехноЕкспорт», що входить до складу «Укроборонпрома». Восени 2018-го був призначений директором «СпецТехноЕкспорту». Під керівництвом Владислава відбулося рекордне зростання економічних показників держекспортера; в 2018-2019 підприємство вийшло в лідери ринку за доходом.

Владислав Бельбас очолив Українську бронетехніку

Ключовим завданням нового Генерального директора «Української бронетехніки» є організація розробки і виробництва сучасних зразків броньованої колісної та гусеничної техніки і озброєння для українського війська, а також активне просування продукції компанії на зовнішніх ринках.

«Українська бронетехніка» виробляє дві вдалі універсальні броньовані платформи «Новатор» і «Варта». Завдання компанії на поточному етапі – на базі цих броньовиків, а також колісних і гусеничних зразків, що розробляються, створити повноцінні лінійки машин, оснащених різноманітними системами озброєння і техніки для виконання широкого спектру бойових завдань, що стоять перед різними видами і родами військ, – зазначив Владислав Бельбас. – Такий підхід дозволить не лише задовольнити різнопланові запити збройних сил України, а й зайняти гідну нішу на зовнішніх ринках».