«Іскра» докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Казенне підприємство «НВК «Іскра», в рамках державного оборонного замовлення 2020 року, капітально відремонтувало та модернізувало радіолокаційну станцію 19Ж6, у результаті чого вона отримала індекс 35Д6М, та, фактично, стала новим сучасним зразком РЛС.

Про це повідомляє «Укроборонпром» з посиланням на директора «Іскри» Юрія Пащенка.

Станція майже 30 років виконувала своє бойові завдання у Збройних силах Україні і увесь цей час її обслуговували спеціалісти заводу. У результаті останньої глибокої модернізації радіолокаційна станція за своїми тактико-технічними характеристиками фактично, стала новою, сучасною РЛС, яка відповідає всім необхідним вимогам сьогодення
Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Модернізація збільшила дальність дії, підвищила точність визначення координат, покращила параметри траєкторної обробки, за рахунок сучасних програмних рішень розширені функціональні можливості та здешевлене технічне обслуговування. Також замінено пристрої формування зондуючих сигналів, що значно зменшує рівень хибних відміток при роботі у гірській місцевості. Нова система охолодження РЛС збільшує строк роботи клістронів.

Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Таке оновлення має значний експортний потенціал і може зацікавити іноземних партнерів, вважає Пащенко. Зокрема радари цього типу вже понад 10 років експлуатують США.

Сьогодні по всьому світу є велика кількість таких станцій старого зразка і модернізовувати їх до нового сучасного радару значно дешевше, ніж купувати нову техніку. Українські радари цього типу вже більше 10 років експлуатують Сполучені Штати Америки, тільки за останні роки вони отримали від «Іскри» дві радіолокаційні станції 36Д6. Такі глибокі модернізації є перспективним напрямком роботи для підприємства, де забезпечують технічний супровід роботи РЛС на протязі всього життєвого циклу станцій, як на території України так і далеко за її межами. Станції більше 20 років експлуатації отримуватимуть "друге життя" і будуть здатні виконувати свої бойові задачі
Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Радар може додатково комплектуватись чотирма виносними робочими місцями – це дозволяє управляти станцією у повному обсязі на відстані до 300 метрів. РЛС може також опціонально комплектуватись комплектом обладнання для взаємодії з зенітними ракетними комплексами.

Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6