На добровільну службу до 6-місяців запрошують тих хто втратив роботу через коронавірус в Угорщині

На добровільну службу до 6-місяців запрошують тих хто втратив роботу через коронавірус в Угорщині

Міністерство оборони Угорщини оголосило про введення спеціальної добровільної служби у військовому резерві для людей, які втратили роботу під час пандемії коронавірусу.

За 6-місячну службу солдати отримають плату в розмірі 161 тисячу форинтів на місяць (500 доларів США) на місяць, плюс харчування. Також вони отримають форму та право на медичне обслуговування. Проживатимуть солдати вдома, проїзд на службу за свій рахунок. Військові проходитимуть загальновійськову, стрілецьку та спеціалізовану підготовку.

Міністр оборони Тібор Бенко заявив, що в цій конкретній формі працевлаштування не буде обов'язкової тривалості контракту, і він може бути припинений у будь-який час за згодою сторін. Усі кандидати пройдуть медичний огляд, хоча вимоги щодо вступу на службу будуть менш суворі, ніж у випадку звичайного контракту. Прийматимуть бажаючих у віці від 18 до 50 років.

Газета «Magyar Nemzet» написала у четвер, що збройні сили зможуть допомогти таким чином 3000 осіб. По завершенню тренінгу кожен зможе вирішити, чи хоче продовжувати службу в іншій формі. Бенко зазначив, що Угорщині потрібно якомога більше професійних солдатів, зокрема й резерву, а інтерес до військової служби значно збільшився за останні два місяці.



Використані джерела:
Defence24