Режисери ФСБ проколися з кепкою викраденого десантника

Режисери ФСБ проколися з кепкою викраденого десантника

Командування ДШВ ЗСУ розповіло чому відео ФСБ з нібито «затриманням за порушення кордону» українського військового у стані сп’яніння, насправді інсценування.

Нагадаємо, що близько п’ятої години ранку 30 травня 2020 року на спостережному пункті «Берлога» зник старший солдат Євгеній Добринський, військовослужбовець 13-го окремого батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, якій ніс там службу. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.

Відразу з'явилася інформація, що військовий був викрадений росіянами тому, що ніс службу на посту без зброї, що викликало суспільний резонанс та офіційне заперечення від Командування Десантно-штурмових військ, яке повідомило що особовий склад, який задіяний до несення служби в даному районі – має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв’язку.

Вчора пресцентр ФСб повідомив про нібито затримання десантника «за порушення кордону».

«ФСБешні прикордонники та пропагандисти ОРДЛО грають не в одну дудку», – повідомляє пресслужба Командування ДШВ, та розповідає як невідповідність фактів розкриває фейки:

Про це свідчить фейкове відео ФСБешних прикордонників, які ніби то «затримують» українського військовослужбовця, акцентуючи увагу на його алкогольне чи наркотичне сп’яніння.

У цей же час, Інтернет-ресурси ОРДЛО вкидають інформацію про те, що сам Євген Добринський відмінний хлопець, ніколи не вживав спиртного, однак зазнавав насилля з боку своїх командирів. Саме через це він перейшов до противника.

Звертаємо Вашу увагу, що при постановці відео (опубліковане через кілька днів), режисерами ФСБ не враховані важливі деталі, які свідчать про його недостовірність. Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови під час яких «зник» військовий, а це близько о пів на п’яту ранку.

У дописах пропагандистів фейкових республік, інформація цілком не відповідає посилам ФСБешних «прикордонників» та дійсності. Участі в бойових діях Євген ще не приймав. Вказані імена та прізвища його командирів зовсім не реальні. Справжнє прізвище його командира роти починається на «С», а командира взводу на «Т» та багато іншого.

На жаль, у даній ситуації старший солдат Євген Добринський став маріонеткою в інформаційні війні, яка ведеться російським агресором.

Режисери ФСБ проколися з кепкою викраденого десантника Режисери ФСБ проколися з кепкою викраденого десантника