ФСБ повідомила про затримання десантника 95-ї бригади

ФСБ повідомила про затримання десантника 95-ї бригади

Стало відомо про утримання Федеральною службою безпеки (ФСБ) РФ на окупованій території Криму, українського військовослужбовця, який 30 травня зник зі спостережного пункту поблизу залізничного моста на лінії контролю з тимчасово окупованою територією АРК.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресцентр ФСБ РФ.

Нагадаємо, що близько п’ятої години ранку 30 травня 2020 року на спостережному пункті «Берлога» зник старший солдат Євгеній Добринський, військовослужбовець 13-го окремого батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, якій ніс там службу. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.

Відразу з'явилася інформація, що військовий був викрадений росіянами тому, що ніс службу на посту без зброї, що викликало суспільний резонанс та офіційне заперечення від Командування Десантно-штурмових військ ЗС України, яке повідомило що особовий склад, який задіяний до несення служби в даному районі – має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв’язку.

Наразі стало відомо, що спецслужба окупаційної російської влади повідомляє про затримання особи без документів у стані алкогольного сп'яніння, якою, згідно з повідомленням, виявився військовослужбовець Збройних Сил України Добринський Е.В., 1992 року народження.

ФСБ повідомила про затримання десантника 95-ї бригади

Зауважимо, що відомий журналіст Юрій Бутусов раніше повідомляв, що приблизно о 10 годині 30 травня, представники російських спецслужб телефонували у батальйон та уточнювали особисті дані зниклого українського солдата.

Фото носить демонстраційний характер