РФ може придбати в КНР вживані судна для переобладнання у шпиталі

РФ може придбати в КНР вживані судна для переобладнання у шпиталі

Міноборони Російської Федерації розглядає можливість придбання в Китаї двох уживаних суден-ролкеров (переважно використовуються для перевезення автотранспорту) для їх переобладнання у госпітальні судна.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела обізнані з ситуацією.

За словами джерела, на перебудову суден на верфях КНР може знадобитися близько трьох років, а загалом придбання та реконструкція обійдуться у близько 8 млрд рублів. Повідомляється, що Владімір Путін доручив уряду опрацювати пропозицію Міноборони.

У свою чергу Міністерство промисловості і торгівлі РФ (Мінпромторг) запропонувало побудувати госпітальні судна на Росії, що дозволило б завантажити російські верфі. Цей проєкт зайняв би не більше чотирьох років, а при бажанні можливо вкластися й у три роки, запевняють опоненти китайському замовленню. Вартість будівництва буде вище, проте в цьому випадку це будуть нові, а не вживані судна.

На сьогодні у складі ВМФ РФ формально рахується три госпітальні судна: на Тихоокеанському флоті – «Иртыш», на Північному – «Свирь», на Чорноморському – «Енисей». Однак фактично після проведення модернізації завдання за призначенням виконує лише «Иртыш», а два інших судна чекають ремонту.

РФ може придбати в КНР вживані судна для переобладнання у шпиталі

Головне фото носить демонстраційних характер