ССО США отримають 800 нових багі Polaris

ССО США отримають 800 нових багі Polaris

Командування Сил спеціальних операцій США (USSOCOM) отримає понад 800 надлегких багіподібних всюдихідних машин нової модифікації Polaris MRZR Alpha.

Загалом, за новим контрактом, у рамках програми Light Tactical All-Terrain Vehicle (LTATV), протягом семи років компанією Polaris буде поставлено 814 багі вартістю 109 мільйони доларів. Нові машини, як й попередні, випускатимуться в двох-і чотиримісних варіантах.

Машини комплектуватимуться дизельним або дизель-електричним гібридним двигуном, різні модифікації матимуть додаткові задні сидіння і дуги безпеки, модульний вантажний відсік, турелі для зброї. Також будуть закриті варіанти, зокрема й для служби в умовах арктики.

Нагадаємо, що Армія (СВ) США також планує придбати 1000 надлегких машин для піхоти за програмою Infantry Squad Vehicles (ISV), які саме машини придбають мають визначитися цього місяця. Минулого літа армія обрала трьох підрядників – GM Defense, спільні команди Oshkosh Defense і Flyer Defense та SAIC і Polaris, які отримали по 1 млн дол на два прототипи.