Польща підписала контракт на Javelin для тероборони

Автор: Андрій Шинко
Польща підписала контракт на Javelin для тероборони

Міністерство національної оборони Республіки Польща підписало міжурядову угоду щодо придбання протитанкових керованих ракет Javelin для військ територіальної оборони.

Підписання контракту відбулось 13 травня 2020 року, повідомляє польській сайт Defence24.

Вартість контракту складає 54,5 млн дол США. Поставки мають бути завершені до листопада 2021 року. Контракт включає постачання 60 командно-пускових установок та 180 ракет FGM-148F Javelin з логістичним та навчальним пакетом. Логістичний пакет включає контрольно-вимірювальні прилади, набори інструментів та запасних частин. Навчальний пакет включає 8 стаціонарних тренажерів EPBST, 17 масогабаритних макетів MSR та кілька тренінгів фахівців.

Головний підрядник – Javelin Joint Venture, спільне підприємство Raytheon та Lockheed Martin.

Повідомляється, що новими ракетними комплексами, ймовірно будуть оснащені три бригади Військ територіальної оборони, розташовані у східній частині Польщі. Підписання контракту завершує процес отримання ракет, який триває з вересня 2019 року (коли було подано заявку на придбання). На початку березня цього року Державний департамент США видав відповідну згоду на купівлю, а у квітні завершились перемовини по контракту.