У ВМСУ заперечили носіння фейкових нагород командуванням – стрічка насправді від схожої української медалі

Андрій Шинко
пам'ятна відзнака на честь 5-ти річчя 4 ескадри різнородних сил національного флоту

ВМС офіційно заперечили інформацію про носіння командувачем ВМСУ та його заступником планок до нагород, що нагадують неофіційні російські медалі, стверджується, що насправді це українська відзнака зі схожою стрічкою.

Нагадаємо, що помічена на формі високопосадовців планка має стрічку, що відповідає так званій «уламатівській» ювілейній медалі «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнецов», що була заснована незареєстрованою російською громадсько-політичною організацією в 1998 році та вручаються від імені т.зв. Постійної Президії З'їзду народних депутатів СРСР.

Командування ВМСУ носить фейкові нагороди від любітелів СРСР

«Вказана інформація не відповідає дійсності. "Нагороду" на яку посилаються автори матеріалу, представники Командування ВМС ЗС України не отримували, – йдеться в повідомленні пресслужби ВМСУ, – Натомість, схожі ознаки на планці медалі має пам'ятна відзнака на честь 5-ти річчя 4 ескадри різнородних сил національного флоту яку, вказані в статті особи, отримали під час проходження служби в даному оперативно-тактичному формуванні».

пам'ятна відзнака на честь 5-ти річчя 4 ескадри різнородних сил національного флоту

Також Служба зв'язків з громадськістю Військово-Морських Сил Збройних Сил України наводить зображення згаданої пам'ятної відзнаки та довідкову інформацію про проходження офіцерами служби у вказаному підрозділі.

Повідомляється, що контр-адмірал Олексій Неїжпапа проходив службу в 4-й ескадрі різнорідних сил в період 2004 – 2012 роки, капітан 1 рангу Олексій Доскато у період з 2004 по 2014 роки.


Повернемося до фото вищих офіцерів, що були оприлюднені військовими пресслужбами після їх призначення на відповідні посади у Військово-Морських Силах.

Неїжпапа Командування ВМСУ носить фейкові нагороди від любітелів СРСР Доскато Командування ВМСУ носить фейкові нагороди від любітелів СРСР\

На формі капітана 1 рангу Олексія Доскато (фото праворуч), стрічка дійсно більше схожа на наведену пресслужбою відзнаку. Відповідно згадка про офіцера з попередньої публікації видалена. А її автор приносить вибачення Олексію Олеговичу.

Проте з командувачем не все так однозначно, і стрічку якої саме медалі носить офіцер першою зліва у нижньому ряду пропонуємо визначити читачам самостійно:

У ВМСУ заперечили носіння фейкових нагород командуванням – стрічка насправді від іншої української медалі