Чергова партія «Джавелінів» летить до України

Чергова партія Джавелінів летить до України

Військові США підготували до відправлення в Україну партію озброєння по лінії іноземних військових продажів, зокрема ЗСУ отримають протитанкові керовані ракети FGM-148 Javelin.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на Транспортне командування США.

«Військовослужбовці ВПС США, приписані до авіабази «Довер», вантажать озброєння по лінії іноземних військових продажів на літак компанії Atlas Air Worldwide, призначене для відправлення в Україну», – повідомило USTRANSCOM e Twitter 21 червня.

В американському відомстві підкреслили, що Вашингтон як і раніше залишається «прихильним суверенітету і територіальній цілісності України».

Нагадаємо, що 3 жовтня 2019 року Державний департамент США погодив продаж Україні 150 керованих ракет Javelin та десяти пускових на загальну суму 39,2 млн дол, куди також входять транспортування, технічні та логістичні послуги, навчальне обладнання та навчання персоналу. У грудні міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що контракт підписаний та оплачений.

16 червня цього року до України вже прибула партія ракет Javelin, що була доставлена літаком разом з іншим військовим обладнанням, на загальну суму понад 60 млн дол.

Зазначимо, що вперше ПТРК Javelin надійшли до України у квітні 2018 року, тоді Сполучені штати у рамках допомоги поставили 37 пускових установок та 210 ракет на суму 47 млн дол.

Читати також:США схвалили продаж Україні 16 катерів Mark VI, автоматичних гармат та іншого обладнання на $600 млн