Черговий буксир для ВМС Польщі пройшов хрещення

Автор: Ганна Марко
Черговий буксир для ВМС Польщі пройшов хрещення

На суднобудівному заводі Remontowa Shipbuilding SA у Гданську відбулася церемонія хрещення чергового буксиру B860, який має увійти до складу ВМС Польщі як ORP Leszko (H3).

Про це повідомляє польський мілітарний портал Defence24. На демонстраційному фото зображений спуск на воду однотипного буксира Semko (Н-12).

Це був п'ятий подібний захід у рамках договору на поставку шести буксирів проєкту B860 для потреб ВМС Польщі, укладеного 19 червня 2017 року між Інспекцією з питань озброєння та Remontowa Shipbuilding SA. Загальна вартість контракту складає 283,5 млн злотих.

15 квітня цього року ВМС Польщі офіційно отримав буксир типу B860 під назвою ORP Gniewko (H-1), який увійшов до складу 3-ї флотилії кораблів. Першим був прототип Bolko (Н-11), який був переданий до 12-го дивізіону мінних тральщиків 8-ї флотилії прибережної оборони в останні дні лютого цього року. Незабаром має надійти третій буксир – Mieszko (Н-2). Інші мають назви Semko (Н-12) та Przemko (H-13).

H-11 Bolko

Буксири призначені для бойового та логістичного забезпечення в морі та в портах, технічної евакуації, рятувальних робіт, транспортування людей та матеріальних засобів, нейтралізації забруднення, збору з води небезпечних матеріалів. Корпуси суден відповідають льодовому класу L1, що має забезпечити їх нормальну роботу на Балтиці в будь-який час року.

Читати також:ВМС Польщі замовить нові судна розмагнічування